考试第一日是语文,初初入去时比较紧张,有少少高考噶气氛,但做落之后,又觉得没乜也,难度同平时噶差唔多啦,甘就放开手脚去做啦,不过做成点就唔知啦,最遗憾就是篇作文啦,又犯啊d毛病,本身我都知个“你”是可以写虚噶也,就是唔敢换,搞到写得唔够深刻,搞到我足足惊左两日,惊乜?惊偏题,有好似广一模甘得三十几分甘我真是死卑你体咯!!!下午噶数学无咩大问题,正常情况下都到倒数第三题,不过没只数学佬讲得甘易,乜后面两道题一共可以咯七八分,我淋我两三分都裸唔到啊,中话乜要平均分有100几窝,我淋我100分都几危下,高考总结范文。最搞笑就是我做噶时候有一条填空题体错左,我都知做错啦,觉得个得数怪怪噶,分子边有可能有少数嘎,检查左n次都是呢个数,原来一直都错紧,真无奈~~~
secondday噶文综同英语,先讲文综啦,我发左傻,带左只表去考场,但是唔记得左带入去考室,到发卷先记得,大家古下我点算呢。
解决方法就是我死甘做,一唔识就跳,根据平时噶模拟,我做到地理大题噶时候已经剩下半个钟,有d慢,所以我死做,选择题可能用做大概半个钟左右,当我做晒噶时候,我问老师几点,个老师好真诚甘话我知:“衣家是十一点,中有半个钟,工作总结《高考总结范文》。”ohmyladygaga,记得上次用甘噶速度做文综是因为自己体错时间。中有半个钟,拿拿声检查啦,惊自己前面体过龙(虽然我眼唔是好大)。下午英语,可以用用两个字形容——简单到爆,唔好意思,用左四个字,点解咁讲呢,下面等我解释下啦。首先是听力,我觉得是完全符合中国人的英语水平,又慢又清,好似初中甘,唔似平时做噶鬼甘快,其他题选项比较简单,文章也好易明,连我呢个单词唔是好过关噶人都话易,你淋下其他英语猛将会觉得点,所以我一考完就同卢杰恩讲:“你今次实有百二啦!!!”
今次噶体都比较简单,可能是因为第一年改革,哈哈,益左我地啦。不过水涨船高,分数线应该唔低,都唔知好定坏,大家觉得呢???